Sain jo hetken aikaa sitten äidiltäni kauniit vanhat rottinkiset kalusteet kotini lasikuistille. Valkoiseksi maalatut kalusteet olivat oikein hyvä lisä kuistille, mutta mielestäni niistä puuttui jotain – pehmusteet olivat ajan saatossa hävinneet.

Kierrellessäni kangaskauppoja, silmiini sattui kaunis hennonsinipohjainen pellavakangas. Siitä päätin tehdä tuoleilleni päälliset. Kangas oli yksinään liian ohut, joten lisäsin valkoisen lakanakankaan tuomaan jämäkkyyttä päällisiin.

Pehmusteeksi käytin vanhaa patjaa, joka oli vinnillä odottamassa jatkojalostusta. Ensin tein sanomalehden aukeaman avulla kaavan oikean kokoista pehmustetta varten. Kaava apuna käyttäen piirsin sopivan muodon patjalle ja leikkasin tavallisilla saksilla. Sanomalehtikaavan avulla sain myös kankaat leikattua oikeaan kokoon.

Vetoketjun laitoin kaarevaan saumaan, jotta päälliset olisi helppo pestä tarvittaessa.

Lopputulokseen olen itse tyytyväinen ja nyt pääsee nauttimaan aamuteen lasikuistilla aamuauringossa 🙂

Jos mielit itsellesi uutta ilmettä kuistille tai esimerkiksi mökille, ota toki yhteyttä miuhun.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *