Tarina tekijän takana:

Maalaistyttö, joka ei viihtynyt kaupungissa, otti riskin ja palasi takaisin omiin lapsuudenmaisemiin järviseen Etelä-Savoon Sulkavalle. Ompelimo ja oma koti löytyvät 1892 rakennetusta vaaleanpunaisesta kartanosta – Villa Rauhanhovista – keskeltä kauneinta Järvi-Suomea.

Ompelu on ollut valtavan suuri osa minua aina 6-vuotiaasta lähtien, kun jo edesmennyt Mammani opetti minut ompelemaan.

Ammatiltani olen ompelija ja vaatesuunnittelija. Koulutukseltani olen vaatetusmuotoilija AMK. Aloitin alan opiskelun 2006 Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa SAMI:ssa ja valmistuin vaatesuunnittelijaksi, artesaaniksi. Vuonna 2010 aloitin Mikkelin ammattikorkeakoulussa Savonniemen kampuksella vaatetusmuotoilijan opinnot ja valmistuin 2014 vaatetusmuotoilijaksi, artenomiksi.

Oman yrityksen perustin kaverini innoittamana huhtikuussa vuonna 2010, eli 10 vuotta sitten ?. Alussa tarkoitus oli tehdä yhteistyössä kaverini kanssa laukkuja myyntiin, mutta jotenkin homma ei lähtenyt ideasta pidemmälle. Olen aina ommellut ja yrityksen perustamisen jälkeen rupesin tekemään korjausompelua silloisessa kotikaupungissa Tampereella tuttavani farkkuliikkeessä. Korjausompelu poiki tasaisin väliajoin myös muitakin ompelutöitä sähköurkujen kantokassista wanhojen tanssipukuihin ja kotelomekkoihin.

Ammattikorkeakoulusta valmistuttuani ”eksyin” kesätöihin kaupanalalle ja aluksi uppouduin siihen työhön, niin että ompelut jäivät vähemmälle. Nyt viimeisen parinvuoden aikana olen lähtenyt kehittämään omaa yritystoimintaa, jotta jossain kohdalla saisin koko elantoni ompelutyöstä.

Ompelussa, suunnittelussa ja vaatteiden ym muiden tuotteiden valmistuksessa minua vie eteenpäin intohimo saada kaikille ihmisille sopivia vaatteita. Koen etenkin kaavoituksen ja erikoiskaavoituksen omaksi vahvuudekseni, rakastan ratkoa ongelmia, joihin valmisvaatteet eivät vastaa. Olen suunnitellut, kaavoittanut ja valmistanut mm pyörätuolissa istuvalle työssäkäyvälle naiselle puvuston, tällöin suunnittelun lähtökohtana oli, että henkilön on hyvä olla vaatteissa ja että ne istuvat hänelle hyvin. Vielä ei ole tullut henkilöä vastaan, kelle en olisi voinut valmistaa istuvaa vaatetta.

Parasta tässä työssä on se, kun asiakas laittaa tekemäni vaatteen päälle ja koko olemus muuttuu ja hän kantaa itsensä hyvin ja on selkeästi onnellinen hyvästä vaatteesta ja mielestä.

Pääsääntöisesti teen naisten ja lasten vaatteita, mutta miehillekin perusvaatetus onnistuu (t-paidoista kauluspaitoihin ja pukuliiveihin).

Kaikille on mahdollista tehdä sopivat vaatteet, kukaan ei ole koskaan liian iso, pieni, laiha, muodokas, tai mitään muutakaan liian.

Kysy rohkeasti, (en mie purematta niele ?) ja ratkaistaan yhdessä sinun haasteet vaatetuksessa <3

Terkuin Niina